De cele mai multe ori procesele de achiziție ale organizațiilor se bazează pe factorul uman din mai multe perspective. Un specialist în achiziții trebuie să aibă o multitudine de calități pentru ca procesele de achiziție să se desfășoare consecvent, în mod transparent și previzibil, asigurând în același timp:

  • Satisfacția profesională a angajatului
  • Conformitatea cu politicile și procedurile interne ale organizației
  • Alinierea la cerințele organizației precum și la obiectivele pe termen lung și strategiile de atingere a acestora
  • Respectarea bugetelor și termenelor planificate

Atenția la detalii, corectitudinea, motivația personală și capacitatea de a pune interesul organizației mai presus de orice sunt calități absolut obligatorii pentru specialistul în achiziții ideal.

Totuși, chiar dacă toate aceste calități există la un nivel ireproșabil, în condiții de stres este puțin probabil ca ele să se manifeste coerent. Rezultatul? Pierderi de timp și resurse, evenimente perfect evitabile dacă cei implicați s-ar fi putut baza pe o soluție care să le ușureze activitățile.

Planificarea și bugetarea din timp a achizițiilor, alinierea la obiectivele organizației, finalizarea proiectelor de achiziție la timp și în buget devin mai simple și  mai eficiente atunci cand activitățile de rutină sau mari consumatoare de timp sunt gestionate cu ajutorul unei soluții specializate.

Nu aștepta până când optimizarea proceselor de achiziție devine critică pentru însăși existența organizației, OPTIMIZEAZĂ-LE ACUM pentru a contribui la creșterea bunăstării acesteia!